«Барви Великодніх свят» у «ПАДІЮНі»

19 квітня в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» проходили цікаві майстер-класи для дітей-переселенців. У рамках обласного мистецького заходу «Барви Великодніх свят» до акції приєдналися вихованці «ПАДІЮНу» не лише з Ужгорода, але і з Зарічанської, Міжгірської, Чопської, Іршавської, Білківської, Середнянської ТГ.

Виготовляти писанки в різноманітних техніках: керамічні писанки, писанки-шкрябанки, писанки-аплікації, сучасний писанковий розпис, воскові писанки, нитковий декор, писанки-зернівки тощо. 

Цікавою родзинкою заходу було створення унікального та символічного Великоднього дерева України. Переселенці, які приїхали з різних куточків нашої батьківщини, прикрасили писанки своєрідним, властивим саме для їхнього регіону орнаментом та повісили їх на Великоднє дерево у фойє палацу, тим самим об’єднавши усі куточки України у традиційній великодній символіці.

 Згодом, кожен забрав свою писаночку з собою, аби прикрасити нею свою домівку, кімнату, свій особистий окремий куточок до прийдешнього свята. 

Дякуємо нашим педагогам за таку корисну та потрібну в наш час роботу, адже творчі заняття – це, свого роду, арт-терапія для вимушених мандрівників. Дякуємо також нашим падіюнівських вихованцям і всім, хто долучився до цієї гарної передсвяткової атмосфери. Попереду Великдень, до якого палац готується, як ніколи раніше, бажаючи створити для його теперішніх мешканців домашній затишок, тепло і відчуття світлого свята, незважаючи ні на що. 

Все буде Україна. Віримо в перемогу!

joomlamodniyportal.ru