Акція „Дізнайся більше про Закарпаттяˮ

23 березня в Ужгороді відбулася акція „Дізнайся більше про Закарпаттяˮ для дітей-переселенців із східних, південних та центральних областей України. Акція була організована дирекцією Ужгородського краєзнавчого музею спільно з дирекцією Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮНˮ з метою ознайомлення дітей-переселенців з історією, побутом, народними традиціями жителів Закарпаття.

До участі в акції, що проходила на території Ужгородського краєзнавчого музею були залучені близько 40 дітей і 27 батьків, які їх супроводжували. 

Щирою та теплою промовою зустрів гостей директор краєзнавчого музею - Михайло Делеган, а завідувачка відділом історії Карпатської України Марія Марич провела дві цікаві та змістовні екскурсії територією та залами музею. 

Після екскурсій педагоги „ПАДІЮНуˮ Надія Сентімреі, Наталія Орос, Єлизавета Кузик, Марія Різак та Вікторія Гичка провели для діток захоплюючі майстер-класи з гаптування шовковими стрічками, паперопластики, декоративного розпису на рослинну тематику, бісероплетіння та виготовлення виробів з фетру. Годину діти малювали акварельними фарбами, вчилися гаптувати різнокольоровими стрічками, виготовляли броші з паперу та фетру, майстрували бісерних міні-ангеликів.

По завершенні акції задоволені батьки щиро дякували організаторам і педагогам за цікаво проведений час і висловлювали бажання брати участь у наступних подібних акціях.

joomlamodniyportal.ru