«Смачна» Україна у Євросоюзі

У рамках програми Європейського союзу «ERASMMUS+» вихованці обласного учнівського парламенту «Нове покоління» Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» взяли участь у проєкті Smakowitości dla gości/ Delicacies for guests/ Смаколики для гостей у м. Ланцкорона (Польща).

Мета проєкту – поширення національних традицій та кулінарного мистецтва, регіональних страв та способи приготування, а також використання їх у щоденному харчуванні. Він виявився чудовою можливістю побудувати взаємозв'язок, заснований на співпраці, пізнанні один одного, відкритті себе та кулінарної спадщини рідної країни для юних представників Польщі, України та Естонії.

Кожна команда мала можливість ознайомити зі звичаями та традиціями народних свят та представити свою національну кухню. 

Наша молодь презентувала іноземним друзям традиції святкування Різдва в Україні - разом приготували традиційну кутю та узвар, колядували та влаштовували запальні танці. 

А навзаєм скуштували  національні естонські смаколики: сири власного виробництва, чорний хліб та шоколад. 

Упродовж тижня юнаки та дівчата вивчали польську кухню: випікали печиво та пригощали ним жителів Кракова, навчилися виготовляти традиційний польський бублик - Obwarzanek. А також команди мали можливість скуштувати традиційні страви регіону у старовинному ресторані, щодня  відкривати для себе нові смаки польської кухні.

Надовго запам’ятаються учасникам екскурсії, цікаві завдання та розваги, пізнавальні майстер-класи, навчання з карвінгу, квести та безліч інтеграційних ігор.

 

Результатом проєкту стало не лише отримання сертифікатів учасників, а й знайомство з традиціями і звичаями один одного, що сприяє поглибленню подальшої співпраці та налагодженню тісних зв’язків між представниками майбутнього європейських країн. 

joomlamodniyportal.ru