„Жив, згораючи, даруючи свою душевну щедрість іншим…”

Це про Золтана Степановича Баконія - визначного педагога-художника, фундатора позашкільної художньої освіти на Закарпатті, відмінника освіти, Заслуженого учителя України. Золтан Степанович був інтелігентом у найвищому смилі, ніс у собі особливе сяйво духовності, яке примушувало світитися всіх, хто спілкувався з ним,

глибоко оберігав коріння культури  краю. Заснувавши першу на Закарпатті дитячу студію, понад 40 років Золтан Степанович провів навчаючи дітей в Ужгородському палаці піонерів образотворчому мистецтву. Нещодавно побачило світ популярне видання „Чарівник дитячої мрії” - альманах про життя і педагогічну діяльність З.С.Баконія, спогади про митця, цікаві моменти з біографії, і найголовніше - художні роботи вихованців Золтана Степановича, датовані 50-70-ми роками  минулого століття, які збереглися в архіві Галереї дитячої творчості палацу. 

Упорядники альманаху - педагоги палацу, а також долучилися до роботи з архівними матеріалами родина Баконій-Недолуженко та учні З.С.Баконія.

 „Ми продовжуємо себе в дітях, молоді. І не все одно, що понесуть вони у своїх серцях у майбутнє”, - казав З.С.Баконій. Щиро віромо, що ті зерна доброти, любові до мистецтва та вміння дарувати часточку себе іншим проростатимуть і далі  в нащадках його учнів і колег.

joomlamodniyportal.ru