Дистанційні форми роботи „ПАДІЮНу” в умовах карантину

Період вимушеного карантину, протягом якого навчаються діти України і світу – це період змін, нововведень, перезавантаження поглядів, ідей, технологій, теорій. Тому топовою темою стало дистанційне навчання.

 

Оскільки позашкільна освіта перебуває у стадії потужного розвитку, саме керівники гуртків допомагають дітям проводити дозвілля творчо, продуктивно, змістовно, цікаво. Перед педагогами стоїть виклик – навчитися вільно користуватися сучасними електронними ресурсами, організувати і що дуже важливо, мотивувати  дітей до навчання.

На цю актуальну і важливу тему 11 листопада відбувся он-лайн семінар, у якому взяли участь завідувачі відділів, методисти та керівники гуртків Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості  „ПАДІЮН”. На семінарі було піднято і обговорено важливі питання та проблеми в організації керівниками гуртків дистанційного навчання. 

На початку семінару заступник директора з навчально-методичної роботи наголосила на актуальності та важливості питання, винесеного на порядок денний. Адже проводити заняття на віддаленій відстані від своїх учнів  ще недавно педагоги не могли й уявити таких ситуацій у своїй роботі. Проте пандемія внесла несподівані корективи і змусила всіх терміново опановувати цифрові інструменти й нові педагогічні підходи та методики.

Як  організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати учнів, давати раду технічним проблемам,- на цих важливих питаннях зосередили увагу учасників семінару методисти інформаційно-методичного відділу палацу. 

У свою чергу керівники відділів та керівники гуртків у своїх виступах ділилися своїм досвідом у застосуванні дистанційного навчання. Вони наголошували, що педагоги закладу організовують активну роботу з вихованцями, створюючи навчальні робочі групи через онлайн-зустрічі, електронну пошту, соціальні спільноти Вайбер та Фейсбук, онлайн-платформу Zoom, Google Meet  тощо. Свої заняття педагоги адаптують до умов карантину, пропонуючи вихованцям мультимедійні презентаційні, меседжі, майстер-класи, перегляди пізнавальних фільмів, здійснення спільної проєктної діяльності, челенжі, онлайн-конкурси, бесіди з дітьми та батьками. Зупинилися керівники гуртків і на труднощах та шляхах їх подолання у процесі дистанційного навчання, адже подання інформації у форматі он-лайн ускладнює проведення групових занять, особливо гуртків хореографії, вокальних, хорових чи гуртків спортивного профілю. З аналізом проведених „ПАДІЮНом” різноманітних онлайн-заходів виступила заступник директора з виховної роботи.

Зацікавити дітей у новому форматі, дати можливість пофантазувати, попрацювати творчо, при цьому не виходячи за межі освітнього процесу,-  саме так  вибудовують взаємодію з вихованцями педагоги  „ПАДІЮНу”.

joomlamodniyportal.ru