Зірка „ПАДІЮНу” знову яскраво засяяла!

„Всі ми родом із дитинства…” – часто повторюємо відому фразу, коли намагаємося докопатися до причин чогось. Придивімося, як ростуть наші діти, які розваги пропонує їм світ сучасних технологій? Комп’ютери, планшети, смартфони – це тим, котрі  заможніші. А для бідніших – інтернет-клуби зі спертим повітрям та купою ігор-стрілялок.

Де батьки? А на роботі, у кращому випадку, а може, і за кордоном, здобувають гіркий шмат хліба. Де школа? Перенавантажений складною навчальною програмою вчитель аж ніяк не може впливати на позаурочне дозвілля. Та, на щастя, працює, і розвивається, і удосконалюється потужний виховний механізм – позашкільна освіта. Одним із таких закладів позашкільної освіти в області є Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості  „ПАДІЮН”. Сюди ідуть за покликанням. У позашкіллі випадкові люди не тримаються. Діти ж бо приходять на заняття лише за власним бажанням. І якщо вони відвідують той чи інший гурток, то педагог цей для них і порадник, і наставник, і друг.

Опираючись на традиції педагогіки, любові та толерантності, „ПАДІЮН” забезпечує додаткову освіту, займається вихованням підростаючого покоління. Гуртки і студії Палацу є незвичайним осередком дерзання інтелектуалів, допитливих та ентузіастів, творчої майстернею юних майстрів пісні і танцю, слова і пензля, народознавців та спортсменів, майданчиком для синтезу новітніх педагогічних технологій і споконвічних виховних традицій Закарпаття. Юному закарпатцю  палац надає широкий, достатньо вичерпний перелік у виборі можливості займатися улюбленою справою, творити, удосконалюватись, самоутверджуватись. Сюди щороку приходять сотні талановитих школярів та дошкільнят, щоб займатись улюбленою справою, розвивати свої здібності, повірити у себе і реалізувати себе. 

14 вересня Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості  „ПАДІЮН”, як один із найбільших та найпотужніших закладів позашкільної освіти країни, доброзичливо відчинив двері для нових допитливих чомучок і різносторонніх талантів. Цьогоріч відбувалося відкриття у рамках свята з нагоди Дня народження нашого міста, якому виповнилось 1126 років та 100-річчя офіційної назви  „Ужгород”. Таке цікаве поєднання трьох осінніх свят стало неабиякою новинкою для ужгородців та гостей міста, про що свідчила вщент заповнена зацікавленими глядачами площа Петефі, адже саме на ній педагоги „ПАДІЮНу” знайомились зі своїми майбутніми вихованцями, разом отримуючи естетичне задоволення від святкового концерту.

В урочистому дійстві виступили найкращі колективи та артисти палацу: переможці міжнародних фестивалів та конкурсів,   лауреати щорічної премії підтримки юних талантів „Зореграй”. Видовищні виступи студії сучасного танцю „Бліц”, Продюсерського центру і „Танцювальної корпорації друзів” порадували не лише своїх педагогічних наставників та батьків, але й усіх без винятку гостей свята. Протягом усього святкового дійства батьки та діти досхочу спілкувались, ділилися враженнями з педагогами і друзями. Всі бажаючі могли отримати необхідну інформацію про кожен із підрозділів закладу,  обрати для себе заняття до душі, а також ближче познайомитися з  „ПАДІЮНом”. 

Свято промайнуло та не закінчилось, адже насичені концертні програми, фестивалі, виставки та заняття у різноманітних гуртках радуватимуть всіх бажаючих ще протягом всього навчального року. Чимало сюрпризів підготував „ПАДІЮН” цього року для дітей та їх батьків. Заклад планує відновити практику проведення краєзнавчих ігор і фестивалів для учнів шкіл міста та області. Організовуватимуться командні ігри, захоплюючі квести, екскурсійні програми,  конкурси та інші новинки, які не залишать байдужими сучасних юнаків та дівчат та виховуватимуть у них любов до рідного краю. Коли дитина малює знайомі куточки рідної землі, співає народну пісню, якої колись співала їй мама, вчиться вишивати мотиви із вцілілої бабусиної сорочки, разом з педагогом мандрує по горах, замальовуючи старі храми, – це найміцніше, найглибше виховання її патріотизму. Педагоги у позашкіллі мають змогу зробити процес національно-патріотичного виховання природним, ненав’язливим.   

Отже новий навчальний рік розпочато і педагоги „ПАДІЮНу” чекають на цілеспрямованих, творчих допитливих юних винахідників!

Чекаємо на вас, наші любі винахідники! Адже ви даруєте нашому палацу  натхненні крила і допомагаєте йому злетіти до висот довершеного мистецтва.

joomlamodniyportal.ru