"Нове покоління". Вибори очільників парламенту на 2018-2019р.

У суботу, 24 листопада, у Закарпатському обласному палаці дитячої та  юнацької творчості "ПАДІЮН" відбувся щорічний форум Закарпатського обласного учнівського "Нове покоління", де обирали нового, сьомого президента!

Юні лідери з різних куточків нашого краю представляли свої районні та міські організації, загальна кількість учасників сягала більше сотні осіб. За традицією захід розпочав свою роботу гімном України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Українців загиблих від голодомору, Героїв Небесної Сотні, воїнів, що загинули в АТО.

 

 Перша частина дня була присвячена передвиборчим програмам, голосуванню та інавгурації президента і віце-президента.

Варто відмітити, що цьогоріч було затверджено і введено ще одну посаду - Уповноважену особу обласного парламенту, обов’язками якої є представляти інтереси учнів області на випадок, якщо є термінові відрядження або президент чи віце-президент відсутні.

На початку заходу присутніх привітала і побажала успіху координатор Закарпатського парламенту - Марія Рущак та заступник директора "ПАДІЮНу" з навчально-методичної роботи - Надія Ганько. Із справжнім президентським  звітом, проробленої роботи за рік, що минув, виступила шоста очільниця парламенту - Марія Юріна, яка гідно несла булаву влади у 2017-2018 р..

Треба зазначити, що цьогоріч вибори були  дуже непростими: такої кількості гідних кандидатів історія Закарпатського парламенту "Нове покоління" не пам’ятає. Вислухавши змістовні та яскраві  програми всіх потенційних кандидатів, а їх було 16, відбулося незалежне голосування.

У результаті голосування, сьомим президентом обласного парламенту "Нове покоління" став Назар Староста – учень 11 класу Ужгородської   загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з   поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської   обласної ради, віце-президентом - Діана Юрчук – учениця 9 класу Сторожницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради, а Уповноваженою особою - Еріка Станко, учениця 10 класу Перечинської гімназії І-ІІІ ступенів Перечинської ОТГ!

Далі відбулась хвилююча інавгурація, де була складена присяга і президент отримав булаву, як символ влади, від попередньої очільниці парламенту.

 

Друга частина заходу була не менш насиченою та продуктивною. До учнівського врядування завітали Богдан Андрашко та Василь Дідичин: які поділились досвідом та історіями свого успіху. Присутні лідери і їхні наставники були приємно здивовані, охоче ставили запитання та отримали неймовірні враження та відповіді. Пролунало багато порад щодо  читання потрібних книг, важливість оточення, подорожі, але головними з них були - знайти своє покликання і робити свою справу добре і чесно, бути потрібним для людей і суспільства.

joomlamodniyportal.ru