Біла тура 2015

bila-tura8 квітня 2015 року була розіграна командно-особиста першість міста з шахів серед збріних команд загальноосвітніх шкіл на призи «БІЛА ТУРА».
На старт змагань у Закарпатському палаці обласної  дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» вийшли 50 учнів (38 хлопців та 12 дівчат), які представляли 11 шкіл міста. Фойє головного дитячого закладу області на декілька годин перетворилося на справжнє шахове королівство зі своїми юними королями та королевами.

 


Турнір пройшов за швейцарською системою в 5 турів за правилами швидких шахів. Впевнену перемогу здобув учень ЗОШ №3 Джурджа Артем, який набрав 5 очків. Друге місце виборов учень ЗОШ №5 - Яковлєв Максим (4,5 очка), третім фінішував представник ЗОШ №20 Мешко Янек (4очка). Серед дівчат призерами стали Євгенія Тимошенко («Пролісок»), Лілія Марковцій та Анастасія Присич (обидві – ЗОШ №1).
В командному заліку перемогла команда ЗОШ №5 (13 очок), яку представляли Максим та Микита Яковлєви, Вадим Афанасьєв та Анастасія Губаль. Срібними призерами стала команда Лінгвістичної гімназії (12 очок) бронзовими – ЗОШ №20 (11,5очка). Гідну конкуренцію їм склали команди ЗОШ №2 (11,5 очка) та ЗОШ №10 (11очок). Перші 3 команди-призери, згідно регламенту, вибороли право участі у фінальних змаганнях на призи «БІЛА ТУРА», що відбудуться в Мукачеві 17 травня.
Переможці та призери змагань у особистому та командному заліку нагороджені грамотами та медалями.

joomlamodniyportal.ru