Посвята в «падіюнчата»

       4 листопада в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» було не по-осінньому тепло. А зігрівало всіх передчуття свята, яке об’єднувало і педагогів школи «Радість», і наймолодших падіюнівців, і їхніх батьків.        Всі були трохи схвильованими, адже очікувало на них не багато, не мало – а справжня «Посвята в «падіюнчата».
Відбувалося свято по-дитячому весело – і по-дорослому серйозно. Маленьких «школяриків» розсадили окремо від батьків, як повноправних членів падіюнівської сім’ї. З цікавістю спостерігали вони за подіями, що розгорталися на сцені.
А дивитися таки було на що. Найсміливіші вихованці школи раннього естетичного розвитку «Райдуга» показали цікаву концертну програму: веселі неслухняні «пірати» виконали захоплюючий танок, Леді Райуга зі своїми помічниками розіграли цілий казковий сюжет.
Педагогам Лутак Світлані та Кучерявій Софії вдалося захопити і діток, що сиділи в залі, тож деякі пісеньки виконувалися і зі сцени, і з глядацьких рядів.
Та найвідповідальніший момент був попереду – коли всю оту смішну, десь розгублену, а десь і галасливу, малечу вивели на сцену падіюнівської зали для посвяти в «падіюнчата».
Можна лише здогадуватися, що діється в маленькому серденьку, коли дитина вперше виходить на сцену, вперше почуває себе головним актором, бо ж батьки і дідусі, і бабусі – десь там, внизу. Мабуть так і зароджується усвідомлення себе як особистості. І за всім оцим – непомітна щоденна напружена творча праця педагогів школи «Радість».
Закінчилося свято, як і належить, на веселій нотці – врученні всім «падіюнчатам» подарунків. Малята звідкись уже знали, а може просто здогадувалися, про подарунки. Багато хто з них протягом концерту хвилювався, чи буде подарунок і для нього. Це хвилювання повністю пройшло, лише коли «дорогоцінні» пакети були затиснуті в маленьких долоньках.
Удачі вам, «падіюнчата»! З хорошим стартом, і хай відчуття радості супроводжує вас протягом усього життя!
Олеся Маркович, «ПАДІЮН»