Президент обласного учнівського врядування "Нове покоління" ввійшла до складу Національної дитячої ради

В столиці нашої держави  29 березня 2018 року Уповноважений Президента  з прав дитини в Україні Микола Кулеба та міністр освіти Лілія Гриневич презентували  створення Національної  дитячої  ради, до складу якої увійшли лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів з різних куточків України.

Мета створення ради – надати можливість юним   українцям долучатись до ухвалення рішень на найвищому рівні, а також формувати дитячу політику всієї країни. Діяльність буде здійснюватись у двох напрямках: деіституалізація та учнівське самоврядування(12-18 років).       

Права дітей Закарпаття  на установчих зборах організації представляла  Юріна Марія, учениця 11 класу  Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Іршавського району.     

День був особливий та насичений, багато говорили про цінності, бо до лідерів на засідання завітав відомий австралійський письменник, меценат і коуч Нік Вуйчич. Натхненник провів мотиваційні розмови та тренінги щодо протидії булінгу. Він також поділився власним досвідом боротьби з цькуванням та  чітко визначив хто такий лідер і як він повинен діяти. Нік надихнув дітей створювати позитивний вплив у своєму оточенні і масштабувати його. Також участь у засіданні взяли громадські діячі, представники міністерств та благодійних організацій, бізнесу та шоу-бізнесу. Лідери мали унікальну можливість поспілкуватись та поставити питання спікерам, обговорити ситуацїї у школах щодо булінгу. У ході розмов та дискусій  виявилось, що  кожна друга дитина в суспільстві переживає цькування від однокласників, вчителів та навіть членів родини.  Дуже сумна та тривожна статистика, тож на лідерів та їх наставників покладається важлива місія та копітка праця у цьому напрямку.

joomlamodniyportal.ru