Допомога птахам взимку

hodivnyciНевід’ємною частиною природи є птахи. У лісі, на луках, у полі, в парку, саду біля житла – скрізь вони привертають нашу увагу. Ми спостерігаємо, як одні з них у пошуках їжі стрибають по землі, інші обстежують гілки й стовбури дерев. Ми милуємось їх польотом, формою тіла, красою оперення, дивуємося з їхньої поведінки.

Не можемо уявити собі лісу без співу птахів, нас зачаровує пісня солов’я, жайворонка, навіть тихеньке тенькання якоїсь непомітної серед рослинних хащів пташини радує нас, створює добрий настрій.
 Птахи – окраса природи. А яку велику користь приносять невтомні крилаті захисники полів, лісів, лук, садів!
 З настанням холодів все живе потребує допомоги. Особливо це стосується птахів. 4 лютого вихованці живого куточка провели акцію "Допомога птахам взимку" серед ровесників, під час якої розповіли, як і чим нагодувати птахів взимку, які створити їм умови, щоб вижити під час холодів.
 Гуртківці принесли насіння соняшника, пшоно, крихти хліба, шматочки сала. Всі гостинці діти розклали по годівничках та розмістили на гілках дерев. Ми сподіваємося, що синички, горобці та інші пернаті знайдуть ці ласощі та зможуть подолати холод та голод, даруватимуть весною свій спів та оберігатимуть дерева від шкідників.

joomlamodniyportal.ru