Біля "ПАДІЮНу" в Ужгороді зацвів "Квітучий міст"

У вересні 2015 року Карпатський фонд разом із своїми партнерами розпочали масштабний транскордонний проект під назвою «Ґенерація 2020», що фінансується Норвезькими грантами та урядом Словацької Республіки у рамках Програми транскордонного співробітництва SK08.

 

Мета проекту – мобілізувати молодих людей та сприяти їх особистісному розвитку шляхом надання підтримки  у започаткуванні власних творчих ініціатив та проектів, а також підтримати співпрацю та участь молоді у місцевому та регіональному розвитку. Цільова група проекту – молодь від 15 до 30 років, що проживають на у Закарпатті та Східній Словаччині, навчаються у загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах або безробітні. Вторинною цільовою групою є викладачі, митці або фахівці галузі, які беруть участь у проекті. 

Основним результатом проекту є створення транскордонної молодіжної групи, Карпатської Молодіжної Регіональної Ради, яка втілюватиме мету проекту у майбутньому. Фонд продовжуватиме підтримку цієї групи та залучатиме регіональних і місцевих партнерів у її роботу.   

Проект сприятиме створенню інноваційної платформи молодих людей, які беруть активну участь у громадських зв’язках, процесі прийняття рішень та власному розвитку. Ця партнерська мережа буде створена за допомогою передачі ноу-хау та кращих практик Молодіжної Ради Баренц-регіону, Норвегія.   

У рамках проекту пройде кілька цікавих заходів, серед них –  Творчі Дні у Кошицях та Ужгороді з метою визначення місцевих та регіональних проблем, які мають вирішуватися у співпраці із регіональними партнерами. Ці заходи носять мережевий характер. Результатом Творчих Днів стануть Творчі Проекти, ініційовані представниками цільової групи, та з виконанням яких вони будуть звертатися до місцевої влади, шкіл, державних установ тощо. Також найрізноманітніші майстер-класи, тренінги із особистісного розвитку для молоді.  

 

В рамках програми Ґенерація 2020 «ПАДІЮН» започаткував Проект «Міст творчості», який в свою чергу переріс у масштабний Алярм фестиваль. Перший етап проекту під назвою «Квітучий міст «ПАДІЮНу» був реалізований та презентований 17 вересня. Головною метою було втілення ідеї креативної групи педагогів та гуртківців палацу з ландшафтного дизайну мосту перед «ПАДІЮНом». Декілька проектних зустрічей та обговорення ескізів завершились реалізацією першого етапу цікавого проекту.